Înscrieţi-vă la newsletter şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate.

Inchide

Trimite unui prieten

Au inflorit narcisele in Parcul National Muntii Rodnei

Exportă PDF - Au inflorit narcisele in Parcul National Muntii Rodnei Tipăreşte pagina - Au inflorit narcisele in Parcul National Muntii Rodnei Trimite unui prieten - Au inflorit narcisele in Parcul National Muntii Rodnei

publicat Marti , 17 Mai 2016, 0:00Au înflorit narcisele în Parcul Național Munții Rodnei!

Administrația Parcului Național Munții Rodnei anunță turiștii interesați de drumeții la poiana cu narcise din Valea Vinului, că este pregătită să-i întâmpine!

Poiana cu narcise (Narcissus stellaris) situată pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, este declarată rezervație prin Legea nr. 5/2000, având o suprafață de 5 ha, conform Legii, dar în realitate de aproximativ 7,8 ha. În perioada de înflorire, lunile mai-iunie poiana oferă o imagine inedită. Încet-încet întreaga pajiște de aici devine albă, ca și cum ar fi căzut pe neașteptate o zăpadă târzie peste muntele pregătit de primăvară. Covorul alb de narcise este întrerupt ici și colo de flori de argințică, gențiană, ceapa ciorii și brândușe de primăvară.

Intervalul optim pentru vizitarea poienii cu narcise este de aproximativ 2 săptămâni, începând cu această dată.

Turiștilor care vor vizita Poiana cu narcise, le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii, să poposească pentru a admira zona și îi rugăm de asemenea să se informeze referitor la starea vremii înante de plecare, să nu culeagă flori, să nu abandoneze gunoaie, să păstreze un comportament civilizat.

Pentru solicitarea unui ghid turistic din cadrul Administrației Parcului Național Munții Rodnei, vă informăm că prețurile sunt:

- 1 zi grup de 2 persoane - 30 lei/zi/pers;

- 1 zi grup de 3-5 persoane - 25 lei/zi/pers;

- 1 zi grup mai mare de 5 persoane - 20 lei/zi/pers.

Vă așteptăm!

Fişiere - Au inflorit narcisele in Parcul National Muntii Rodnei

Înapoi la Știri și evenimente
Înapoi pe index