Înscrieţi-vă la newsletter şi veţi fi la curent cu ultimele informaţii publicate.

Inchide

Trimite unui prieten

Au inflorit narcisele in Muntii Rodnei

Exportă PDF - Au inflorit narcisele in Muntii Rodnei Tipăreşte pagina - Au inflorit narcisele in Muntii Rodnei Trimite unui prieten - Au inflorit narcisele in Muntii Rodnei

publicat Luni , 18 Mai 2020, 0:00

Au înflorit narcisele în Poiana cu narcise din Parcul Naţional Munţii Rodnei!


Administrația Parcului Național Munții Rodnei anunță turiștii interesați de drumeții la Poiana cu narcise din Valea Vinului, că este pregatită să-i întâmpine!
Poiana cu narcise (Narcissus stellaris) situată pe versantul estic al muntelui Saca, la o altitudine de 1600 m, este declarată rezervaţie prin Legea nr. 5/2000, având o suprafaţă de 5 ha. În perioada de înflorire, lunile mai - iunie poiana oferă o imagine inedită. Încet-încet întreaga pajişte de aici devine albă, ca şi cum ar fi căzut pe neaşteptate o zăpadă târzie peste muntele pregătit de primăvară. Covorul alb de narcise este întrerupt ici şi colo de flori de arginţică, genţiană, ceapa ciorii şi brânduşe de primăvară.
Intervalul optim pentru vizitarea poienii cu narcise este de aproximativ 1-2 săptămâni, începând cu această dată.
Turiştilor care vor vizita Poiana cu narcise, le dorim să se bucure de peisajul inedit, să facă fotografii, să poposească pentru a admira zona şi îi rugăm de asemenea să se informeze referitor la starea vremii înainte de plecare, să nu culeagă flori, să nu abandoneze gunoaie, să pastreze un comportament civilizat.

Din Valea Vinului pleacă către Muntele Saca două poteci: prima urcă spre vest spre Dealul popii, iar a doua urmărește Valea Secii și apoi urcă pe versantul sudic al Dealului Popii. Drumul până la vârful Saca durează 3 ore din Valea Vinului. APNMR recomandă traseul de pe Dealul Popii, care este marcat cu săgeți indicatoare.

Plata biletului de vizitare se poate efectua prin SMS la numărul 7473 cu mesajul PARCRODNA1

Valoarea unui SMS fiind de 1 euro+TVA.

 

Vă așteptăm cu drag în Parcul Național Munții Rodnei!

 

 Înapoi la Știri și evenimente
Înapoi pe index